PROGRAM

Programunk váza egyforma minden helyen. Természetesen apróbb változtatásokat beiktatunk az adott helynek megfelelően. Például a gyerekek életkora, képességei, a közös helység mérete, stb. meghatározzák a klubalkalom felépítését.

Mivel jelenléti ívet vezetünk, minden alkalmat azzal indítunk, hogy a jelenlevőket regisztráljuk.
Születésnapjukat számontartjuk és megünnepeljük.
Tanév végén, a nyári szünet előtt megnézzük ki hányszor volt jelen, és aki minden alkalommal részt vett az alkalmon, azok hűségoklevelet kapnak és ajándékokat sorsolunk ki közöttük.

Klubalkalmaink elején minden esetben énekeket tanulunk. Igyekszünk olyan énekeket kiválasztani, ami a jelenlevők életkorának megfelel és különböző mozdulatokkal színesíthető.

Ezután következik a bibliai foglalkozás, igeversek tanulása a Bibliából. Ezt a részt is vízuálisan oldjuk meg, hogy a gyerekek figyelmét felkeltsük, illetve fenntartsuk. Esetenként bábokat, prezentációt, képeket, vagy egyéb segédeszközöket használunk.

A bibliai foglakozást általában kiscsoportos beszélgetés, kézműves foglalkozás, vagy játékidő követi.

A kézműves foglalkozás előhozza a gyerekek kreativitását és az elkészült mű sikerélményt ad.

A játékokra nagy hangsúlyt fektetünk. Amellett, hogy vigyázunk ne ismétlődjenek rövid időn belül, arra is odafigyelünk, hogy szellemileg és fizikailag is építóek legyenek a gyerekek számára.

Az alkalmak során többször foglalkozunk az ott élő gyerekeket érintő témákkal mint például öltözködés, divat, iskola, zene, sport, barátság, szerelem, mi van, ha bajba kerülnek, mi van, ha kikerülnek az intézetből stb.


A klubfoglalkozás végén minden alkalommal jutalmazzuk a gyerekeket édességgel, illetve egyéb kisebb ajándékokkal.


Különleges alkalmakra – húsvét, karácsony, tanévzáró – különleges ajándékcsomagokkal, programmal, és finomságokkal érkezünk.

Egy évben egyszer kirándulást szervezünk. Ez kitűnő alkalom a személyes beszélgetésekre.