KŐSZEG

  • Koszeg1
  • Koszeg2
  • Koszeg3
  • Koszeg4

2002 karácsonya óta rendszeresen látogatjuk a Gyermekotthont.

Átlagosan 40-50 gyermekkel foglalkoztunk, 8 és 16 év közöttiekkel. Eleinte minden második héten, majd 2005-től a gyakoriságot csökkentve havonta egyszer, vagy háromhetente jutunk el hozzájuk. Egy-egy utazás majdnem 500 km, ami bizony tetemes benzinköltséggel jár.

Az itt élő gyerekek egy része enyhén szellemi fogyatékos, másik része beszédhibás, illetve olyanok, akiket kiemeltek a családjukból, mert a körülmények nem megfelelőek otthon, vagy valamelyik szülő éppen a börtönbüntetését tölti.

A klubalkalom általában közös játékkal kezdődik. Ezt követi az énekes rész, amikor énekeket tanulunk a gyerekekkel. Ezután a bibliai rész következik. Itt bibliai történeteket, tanulságokat adunk át. Utána játszunk, sportolunk. Rendszerint a tornatermet kapjuk meg, ami különösen alkalmas a sportokra, mozgásos játékokra, illetve ha az időjárás engedi, az udvaron vagyunk a gyerekekkel. A részt vevők nevei felkerülnek egy tablóra. Tanév végén a legszorgalmasabbak ajándékot kapnak.

Rend szerint több olyan fiatallal is találkozunk, akik már nem lakhatnak az intézetben életkoruknál fogva, de mivel még tartjuk a kapcsolatot velük, újra és újra eljönnek, amikor megyünk.